Nieuwe Patronen is Ingrid Scheurink en Birgit Grimbergen.

Al meer dan 15 jaar werken we samen. We delen de passie voor trainen en begeleiden van professionals zodat deze meer lol hebben in het werk. Samen willen we het verschil maken. Daarom hebben we in 2019 de stap genomen ons eigen trainingsbureau te starten. De toenemende druk die ook wij ervaren in het in balans houden van je werk en privé intrigeert ons. Daarom willen wij met onze trainingen een bijdrage leveren aan gezond en succesvol werken. Door onze chemie en nuchtere kijk op zaken halen we veel plezier en energie uit het bedenken van oplossingen voor iedereen. We kijken niet naar wat er zou moeten zijn, maar naar wat er zou kunnen zijn.

Ingrid Scheurink

Van huis uit ben ik studie- en loopbaanadviseur, maar tijdens mijn studie werd de liefde voor het trainen van mensen geboren. Nadat ik voor diverse landelijke organisaties gewerkt heb als coach, trajectbegeleider en assessmenttrainer ben ik bij het REA-College gaan werken als trainer. Hier heb ik mede de VrijBaan Empowerment-methodiek mogen ontwikkelen en ben ik empowerment-trainer van het eerste uur. Naast deze training geef ik ook werknemersvaardigheden en sociale vaardighedentraining, sollicitatietraining en visualisatietraining. Ik train verschillende doelgroepen.  De laatste jaren train ik ook steeds meer professionals in de zorg en het onderwijs, waarbij de balans tussen werk en privé een terugkerend patroon vormt. Een empowerende houding en anderen  tot hun kern laten komen behoort tot mijn basis.
ingrid.scheurink@nieuwepatronen.com

Birgit Grimbergen

Bij diverse organisaties in het land heb ik ervaring opgedaan als arbeidsbemiddelaar en trajectbegeleider. Ik ken daardoor zowel de vraag van de werkgever als de wensen van werknemers. Bij het REA-College heb ik me de afgelopen 20 jaar verder ontwikkeld als projectleider en als trainer/gespreksleider. In de projecten werken we aan de bevordering van inclusief onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt. Voor moreel beraad hanteer ik zowel de dilemmamethode als de socratische dialoog. Ik ben getraind in het geven van geleide intervisie. Ook heb ik ervaring als trainer timemanagement. Ik werk(te) als freelancer onder meer voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, Pluryn en VUmc. Ik sta voor een zakelijke aanpak waarbij het resultaat telt en waarbij ik wil proberen uit ieder mens te halen wat erin zit.
birgit.grimbergen@nieuwepatronen.com

Birgit Grimbergen (links) & Ingrid Scheurink (rechts)